Här följer en liten presentation av mig och mina hästar

Senaste Nytt
Om oss
Catrin
Om mig
Karolin
Till salu
Fotogalleri

 

catrin@bostallet.se

0703-085191

Jag heter Catrin Leander och är 28 år gammal. Jag bor i Årröd på Venestadsvägen ihop med min sambo Mårten Glantz. På vår gård har vi ett par köttkor, tre katter, ett gäng motordrivna fordon och vår schäfer Mimi.

Jag är utbildad C-tränare i dressyr och jobbar med det, men jobbar även på Tollarps Betong & Pålning AB i Tollarp.

Jag har tävlat upp till Msv A dressyr, och har tidigare även ridit fälttävlan upp till internationell tvåstjärnig samt 130 hoppning. Jag har valt att satsa enbart på dressyr nu på grund av att jag verkligen brinner för just dressyr plus att jag inte är så förtjust i stora hinder längre. Jag tycker dock fortfarande att både hoppning och fälttävlan är oerhört roligt från marken och är inte sen att följa med syrran på tävling. Jag har även en del hoppträningar fortfarande.

Mitt mål är att utbilda mina hästar så gott jag kan och ta oss som ekipage så långt vi når. Givetvis är siktet inställt på att få starta Grand Prix en dag. Jag tycker det viktigt för hästarna med varierande träning och rider på många olika underlag. De är ute minst åtta timmar om dagen, i stora fina hagar när vädret tilllåter annars lite mindre ”vinterhagar”. Jag tror att vår filosofi ger starka, hållbara och glada hästar.
Verdi framridning Ringsjön 2008
Verdi min gammelgubbe född 1989 e. Varus - Adelass. Han är inte världens mest lättridna häst men jag har lärt mig otroligt mycket av honom. Det är ovärdeligt att ha en häst som både trampar och byter att träna på.  Verdi tävlar inte så ofta längre
Raven LA Gärds 2008

Raven är ytterligare en gammal trotjänare. Han är född 1993 e. Vildtfogel - Burggraf.

Raven har inte optimala förutsättningar gångartsmässigt, men gör alltid jobbet efter bästa förmåga och är mycket lydig. Han har på det viset tagit många placeringar upp till L:6

Bolla framridning Vinslöv 2007
Bolla köpte jag av Eva Enzell som 4 åring. Hon är utbildad LA dressyr och hoppar varje vecka (med Karolin på ryggen) Tyvärr måste jag sälja henne eftersom jag inte hinner med hur många hästar som helst.
Lightém Ringsjön 2009
Lightém är Emmas första avkomma efter Highlight. Jag vill att hon ska vara dressyrhäst men helst vill hon hoppa. Hon utbildas i båda för tillfället.
Sackém e. Sack är den av Emmas avkommor som rör sig bäst. Vi bestämmde att ta ett föl på henne innan hon fick börja tävla. Sackém är inte så stor men hon kan nog ändå göra sitt på dressyrbanan. Nu inriktar vi oss på att komma ifatt i utbildningen.
Emencio 1 dag gammal

Emencio född 2009 efter Florencio I mamma är Sackém. Hanär en mycket trevlig fölunge som jag hoppas blir en häftig dressyrhäst med tiden. Han föddes som ljus fux för att sedan bli chokladfärgad.

 

Emma & Catrin Falsterbo 1999

Emma f.1987 e. Ganesco - Utrillo, min gamla junior häst. Anna Hassö red och tävlade henne under flera år upp till 150 hoppning och svår fälttävlan. Emma har placering i medelsvår klass i dressyr, hoppning och fälttävlan. Hon har sedan fått 4 föl alla sto´n och alla finns kvar hos oss. Hon är numera ganska rund men trivs med tillvaron i flocken.

Emma vintern 2009

Senast uppdaterad
2010-05-22 13:48